Over Yves

Mijn naam is Yves. Van oorsprong ben ik jurist. Ik werkte bij onder andere bij de AFM (autoriteit financiële markten), maar heb ook jaren bij vluchtelingen werk Nederland gewerkt, waar ik leiding gaf over een groep juristen.

In de loop van de jaren heb ik zelf een enorm ontwikkelingstraject doorlopen. Ik was gefrustreerd op het gebied van seksualiteit en zat ontzettend in mijn hoofd. Ik had een leeg gevoel en ik dacht; “is dit alles?”. Ik wilde samensmelten met de ander, maar wist niet hoe dat moest. Wilde bij de ander een totale vervulling vinden. De sleutel zat echter bij mezelf. Ik besefte dat ik de externe wereld nooit dieper kan voelen dan hoe ik mezelf kan voelen.

Ik kwam erachter dat mijn strategieën niet werkte op het vlak van intimiteit, noch met mijn vrienden en familie. Ik was feitelijk bang niet aardig gevonden te worden. Hierdoor ging ik over mijn grenzen heen en was bezig met de ander te plezieren. Keer op keer kwam ik in hetzelfde cirkeltje terecht waarbij ik steeds harder moest rennen om te krijgen waar ik naar verlangde.

Dit veranderde toen ik in aanraking kwam met tantra workshops. Daar leerde ik eindelijk; wat is er nu voor mij belangrijk? Wat zijn mijn behoeftes? Wat kan ik aan mezelf geven om me geliefd en veilig te voelen?

Tijdens de vele tantra workshops die ik volgde sinds 2013 werd mijn passie voor seks aangewakkerd.  Ik kreeg in mijn omgeving te horen dat ik iets zou moeten doen met mijn gave voor seks. Ik kreeg de vraag of ik zou willen werken als tantrisch gigolo. Ik volgde een training waar ik leerde hoe ik veilig kon zijn voor vrouwen, kaders te scheppen waarin ze mij konden vertrouwen en technieken om hen te helpen hun lichaam te openen. Pas toen ik een aantal jaar aan het werk was, kon ik vrouwen daadwerkelijk bereiken in het laten zien van hun meest kwetsbare zelf, het openen en loslaten van hun seksualiteit.

Yves Bonroy foto

Het werk heeft me veel gebracht, maar bovenal me een enorme spiegel voorgehouden in mijn eigen zuiverheid. Het gigolo- schap gaat niet over jezelf, maar is in feite een volledig dienend beroep. Steeds meer raakte ik gefascineerd rondom de complexiteit in seks en alles wat daarbij komt kijken. Koppels kwamen bij me met de vraag of ik hen kon helpen in bed en langzamerhand kreeg ik een meer coachende functie. In die rol heb ik gezien hoe mensen vastlopen in het maken van contact met elkaar. Er is een verlangen om te verbinden met anderen en zichzelf, maar kunnen daar niet echt bij. Er zijn veelal projecties op anderen, zijn ze niet goed in staat bij zichzelf te blijven en te voelen. Men gaat zoeken naar lapmiddelen, bijvoorbeeld drugs, eten, seks enzovoort.

Yves Rosanne

Dit is geen vervulling, maar een escape. Alles wat ik doe, gaat allemaal om bewust te worden, te vertragen en te voelen wat er werkelijk gebeurt. Dat kan in de vorm van seks, woorden of emoties, zonder al teveel waarde te hechten aan het verhaal eromheen.

Doordat ik het zelf allemaal heb doorgemaakt, kan ik mensen een spiegel voorhouden. Ik laat ze bewust worden van strategieën en dynamieken die ze hebben met zichzelf en de ander. Individueel of in koppels. In een workshop of via online trainingen. Het gaat er telkens over, mensen terug te begeleiden in het lichaam.

Het gaat er niet om fijne gevoelens te krijgen of het geluk te vinden, maar wel om jezelf te kunnen dragen met alles wat er is en datgene te omarmen.

Sinds 2015 heb ik honderden mannen en vrouwen begeleid op het gebied van intimiteit, seks en seksualiteit. In 2017 richtte ik een online platform voor koppels op, om hen zelf te leren intiem met elkaar te verbinden middels technieken en oefeningen ontleend aan de neo-tantra en ondersteund door inzichten uit de wetenschap en seksuologie. Sinds 2019 bied ik zowel inviduele als koppel-coaching aan, geef ik live en online trainingen, en sinds vorig jaar bied ik een unieke vorm van persoonlijke coaching en training in de slaapkamer aan, zowel voor individuen (mannen) als koppels (lgbtqi+).

Yves Bonroy foto

Door de jaren heen hebben verschillende bijzondere personen mij geïnspireerd, waaronder: Eckhart Tolle, Mooji, David Deida, Esther Perel, Byron Katie, Betty Martin, Jon Young, Sam Harris, Emily Nagoski, Brené Brown.

  • 2020 – Psychosexual Somatic Therapy (PST) – Coaching
  • 2018 – Betty Martin “Wheel of Consent” – Training
  • 2016 Biodynamic Rebalancing Massage, Antar Rasal (myofascial release) – opleiding
  • 2015 – “The Work”, Byron Katie – Training (4 maanden)
  • 2014 – 2016 Diverse non-dualisme retreats (Mooji, Jackson Peterson)
  • 2013 – 2015 The New Tantra, diverse trainingen, certificaten “bodyworker” en “tantrisch gigolo”
  • 2011 – Nonviolent Communication – training