Online mannencirkel

(d

Een goed gesprek hebben over seks, seksualiteit en intimiteit is voor veel mannen best lastig. Tegelijkertijd zitten mannen vaak met vragen hierover: Hoe kan ik ten volle genieten van seks, zonder me onzeker te voelen of last te hebben van prestatiedrang? Hoe weet ik of mijn bedpartner het fijn vindt wat ik doe? Hoe breng ik de speelsheid en passie terug in de slaapkamer? Wat als ik geen erectie kan krijgen of mijn erectie verlies? Hoe stop ik met pleasen en doe ik wat écht fijn vind? Wat is nu écht belangrijk in de slaapkamer?

Ondanks dat niemand ons echt geleerd heeft om een goede minnaar te zijn, voelen veel mannen wel de druk om toch te moeten voldoen aan bepaalde overtuigingen, ideeën of stereotype rolpatronen die op het gebied van seks en seksualiteit leven. Deze belemmeren onze eigen ontdekkingstocht om uit te vinden wat voor ons – als man in bed – nu fijn is, en wat voor onze bedpartner fijn is. Soms zijn deze ideeën zelfs ronduit schadelijk, en verstoren ze een gezonde en intieme verbinding met onszelf en onze partner(s). 

Tijdens de maandelijkse meet-up bespreken dit soort zaken en nog veel meer. Dit omdat ik in mijn werk als intimiteits- en sekscoach telkens weer zie dat als mannen hierover met elkaar in gesprek gaan, er heel veel herkenning is in elkaars verhalen, uitdagingen en verlangens. De “man next door” is niet beter (of slechter) in de slaapkamer, maar loopt juist tegen dezelfde dingen aan. Dit schept een onderlinge band, en maakt het mogelijk om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 

Tijdens deze maandelijkse online meet-up voor mannen kijken we naar onze uitdagingen en verlangens in de slaapkamer, naar onze rol als ‘man’ in de slaapkamer, onze ideeën over wat ‘goede’ seks is, en de parallellen die er zijn tussen hoe we zowel binnen als buiten de slaapkamer relateren met een ander.

Gedurende deze bijeenkomsten ben ik facilitator, coach en begeleider. Jouw rol is die van interactieve deelnemer, waarin ik je uitnodig om ervaringen te delen, maar je niet verplicht bent om dit te doen.

Toegang is gratis.