Voor koppels 

Vaak lopen koppels aan tegen intimiteitsproblemen. Ze vinden het lastig elkaar te begrijpen en verbinden daardoor moeilijker. Ik zie veel koppels die het dagelijks reilen en zeilen goed kunnen managen met elkaar, maar het lastig vinden om de omschakeling te maken naar verbonden intimiteit. Soms hebben beide partners verschillende verlangens en behoeften. Of is intimiteit en seks niet meer zo vanzelfsprekend omdat er jonge kinderen zijn. Of is het lastig om goed af te stemmen en elkaar aan te voelen, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Ook zie ik dat steeds meer koppels naar mij toekomen met de vraag hoe ze op een veilige en verantwoordelijke manier hun relatie kunnen openen (tegenwoordig ook wel consensuele non-monogamie genoemd).

Koppelsessies kunnen de vorm aannemen van meer traditionele relatietherapie. Hierbij ga ik samen met jullie onderzoeken wat jullie verlangens en behoeftes zijn. Ik help jullie hierover met elkaar te communiceren en in verbinding te blijven. Oók als er triggers en ongemakkelijke gevoelens bij jullie beiden kunnen opkomen.

Als het jullie proces dient, is het mogelijk dat we meer de actie in gaan met specifieke oefeningen. Hierbij laat ik me onder andere inspireren door Betty Martin’s wheel of consent, systemische opstellingen, psychosexual somatic therapy (PST), integrale bekkentherapie, en non-violent communication (NVT).

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in gezondheidscentrum Dana te Zeist. Per zoom is bij uitzondering ook mogelijk.