Seks- en intimiteits coaching (m/v)

Veel mensen lopen vast in bed omdat ze tegen problemen aanlopen als gevoelens van onzekerheid, prestatie angst, please gedrag en zijn niet goed in contact met hun verlangens en behoeftes. Het gevolg is dat zowel mannen als vrouwen dan niet goed in staat zijn te genieten van seks in het moment. Er is een beperkte capaciteit voor genot. Het is lastig om echt met het lichaam te verbinden, je zit als het ware vast in hun hoofd. 

Voor mannen leidt dit regelmatig tot erectieproblemen, of ze zijn niet in staat om te ontvangen. Er zijn gevoelens van schaamte, niet vervuld zijn, veel mannen kunnen zichzelf pas toestaan om te genieten als de ander het eerst naar de zin heeft, ideeën over hoe ze zich behoren te gedragen als man gebaseerd op overtuigingen vanuit de opvoeding, maatschappij of pornocultuur. Dit is niet berust op de realiteit wat veel frustratie kan geven voor beide partijen. 

Voor vrouwen kan het soms uitdagend zijn hun (intieme) grenzen te bewaken, om aan te geven wat ze wel en niet fijn vinden. Hoe kan je nu de ander uitnodigen om op een prettige, afgestemde manier, samen op seksueel onderzoek te gaan, waarbij het om veel meer dan alleen maar penetratieseks gaat? Waarbij je veilig, gezien en ontspannen voelen hand in hand gaat met genot ervaren, en de verbinding met elkaar voorop staat?

Yves inimiteits coaching

Mijn missie is het begeleiden van zowel mannen als vrouwen zodat ze van seks telkens weer een fijne, vervullende, ontspannen en veilige ervaring kunnen maken, zowel voor henzelf als voor hun bedpartner. Tijdens de sessies gaan we in gesprek met elkaar om erachter te komen wat de seksuele verlangens, behoeftes zijn. Tevens onderzoeken we je blokkades op het gebied van seks waarbij ik je technieken en tools aanreik om hier beter mee om te gaan. 

NB: Deze coaching kan zowel bij mij op kantoor als via Zoom. Tijdens de sessies vindt er geen fysiek contact plaats.


Coaching in de praktijk (uitsluitend voor mannen)

Tijdens deze praktijksessies oefen je samen met een vrouw – een ervaren tantrica – hoe je intiem met elkaar kunt verbinden. Ik begeleid deze sessies, en coach je onder meer met behulp van communicatievaardigheden, aanraak- en ademhalingsoefeningen, en andere effectieve technieken en tools die je in staat stellen om na de sessies meer verdieping, vervulling, ontspanning en genot te ervaren in je intieme en seksleven.

Tijdens deze sessie ga ik je helpen om meer bewust te worden van wat er werkelijk gebeurt in je eigen lichaam, terwijl je je met je oefenpartner verbindt. Hierbij zijn alle emoties en sensaties – zowel de plezierige is als de onprettige – welkom. Dit is voor veel mannen een bijzonder, en soms ook erg kwetsbaar of confronterend, proces. Het is tevens een cruciale stap in het leren invoelen van de bedpartner, en de basis voor een vervullend seksleven. 

Met ervaren tantrica


Ook je oefenpartner zal zich tijdens de sessie kwetsbaar en open opstellen – it takes two to tango – en ik zal haar ook uitnodigen om haar gevoelens en sensaties te delen tijdens het doen van de verschillende oefeningen. Deze directe ‘feedbackloop’ maakt de sessie nog krachtiger en effectiever, omdat we meteen de mogelijkheid hebben om de oefeningen aan te passen, en ik je nog specifieker kan begeleiden waar dit voor jou het meest nuttig is.

Goed om te weten

Dit is voor veel mannen een spannend proces. Daarom is het voor mij van het allergrootste belang dat ik een veilige setting creëer waarin het ook mogelijk is voor jou om te leren, te voelen, kwetsbaar te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Ik zal er dan ook voor waken dat we tijdens deze niet sneller gaan dan jij aankunt. Oftewel: het mag zeker een beetje ongemakkelijk zijn (dat is vaak ook nodig om iets nieuws (aan) te leren). Maar het moet niet te ver buiten je comfort zone zijn, want dan ben je ook niet meer in staat om te leren.

Belangrijk: deze sessies bied ik alleen aan aan cliënten waar ik reeds een coachingstraject heb afgerond. Indien je van mening bent dat je al enige ervaring hebt opgedaan op het gebied van seksualiteit en seks – doordat je wellicht een tantra-achtergrond hebt, reeds coaching of therapie hebt gevolgd op dit vlak, of anderszins – dan plan ik graag een intake sessie met je in zodat we samen kunnen onderzoeken of deze practicum sessies voor jou de juiste volgende stap zijn.


ervaren tantrica 3