Ik ben Yves.

Van oorsprong ben ik jurist. Ik werkte bij onder andere bij de AFM (autoriteit financiële markten), maar heb ook jaren bij Vluchtelingenwerk Nederland gewerkt, waar ik leiding gaf over een groep juristen.

Ik ben actief als relatietherapeut, seks- en intimiteitscoach in het prachtige gezondheidscentrum Dana te Zeist. Hiernaast geef ik trainingen en cursussen aan koppels, mannen en vrouwen op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Ik ben getraind als coach en therapeut in psychosexual somatic therapy, en momenteel in opleiding als integraal bekkentherapeut (Integral Pelvic Therapy).

 

Mijn verhaal

In de loop van de jaren heb ik zelf een enorm ontwikkelingstraject doorlopen. Ik was gefrustreerd op het gebied van seksualiteit en zat ontzettend in mijn hoofd. Ik had een leeg gevoel en ik dacht; “is dit alles?”. Ik wilde samensmelten met de ander, maar wist niet hoe dat moest. Wilde bij de ander een totale vervulling vinden. De sleutel zat echter bij mezelf. Ik besefte dat ik de externe wereld nooit dieper kan voelen dan hoe ik mezelf kan voelen.

Ik kwam erachter dat mijn strategieën niet werkte op het vlak van intimiteit, noch met mijn vrienden en familie. Ik was feitelijk bang niet aardig gevonden te worden. Hierdoor ging ik over mijn grenzen heen en was bezig met de ander te plezieren. Keer op keer kwam ik in hetzelfde cirkeltje terecht waarbij ik steeds harder moest rennen om te krijgen waar ik naar verlangde.


Tantra workshops

Dit veranderde toen ik in aanraking kwam met tantra workshops. Daar leerde ik eindelijk; wat is er nu voor mij belangrijk? Wat zijn mijn behoeftes? Wat kan ik aan mezelf geven om me geliefd en veilig te voelen?

Tijdens de vele tantra workshops die ik volgde sinds 2013 werd mijn passie voor seks aangewakkerd.  Ik kreeg te horen dat ik iets zou moeten doen met mijn gave voor seks, en mij werd gevraagd of ik zou willen werken als tantrisch gigolo. Ik volgde een training waar ik leerde hoe ik veilig kon zijn voor vrouwen, kaders te scheppen waarin ze mij konden vertrouwen en technieken om hen te helpen hun lichaam te openen. Pas toen ik een aantal jaar aan het werk was, kon ik vrouwen daadwerkelijk bereiken in het laten zien van hun meest kwetsbare zelf, het openen en loslaten van hun seksualiteit.

Mijn spiegel

 Het werk heeft me veel gebracht, maar bovenal me een enorme spiegel voorgehouden in mijn eigen zuiverheid. Het gigolo- schap gaat niet over jezelf, maar is in feite een volledig dienend beroep. Steeds meer raakte ik gefascineerd rondom de complexiteit in seks en alles wat daarbij komt kijken. 

Koppels kwamen bij me met de vraag of ik hen kon helpen in bed en langzamerhand kreeg ik een meer coachende functie. In de jaren die hierop volgden, ben ik me gaan ontwikkelen als seks- en intimiteitscoach, en relatietherapeut.

In die rol heb ik gezien hoe mensen vastlopen in het maken van contact met elkaar. Er is een verlangen om te verbinden met anderen en zichzelf, maar kunnen daar niet echt bij. Er zijn veelal projecties op anderen, zijn ze niet goed in staat bij zichzelf te blijven en te voelen. Men gaat zoeken naar lapmiddelen, bijvoorbeeld drugs, eten, seks enzovoort. Dit is geen vervulling, maar een escape. 

 

 

Wat ik doe

Ik hou mensen een spiegel voor en maak ze bewust van strategieën en dynamieken die ze hebben met zichzelf en de ander. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is mijn cliënten helpen zichzelf te leren dragen, juist als er veel triggers zijn. Bij jezelf kunnen voelen wat er werkelijk gebeurt, met jezelf in kwetsbaarheid verbinden, jezelf echt in de ogen durven kijken, is voor veel mensen erg lastig. Zeker als er veel triggers zijn, je onder druk staat, of je boosheid, verdriet of een andere sterke emotie voelt. Toch is het de eerste stap voordat je weer in een gezonde en vervullende verbinding met een ander kan komen. 

Of ik nu één op één werk, met koppels, of een hele groep mensen: het gaat er telkens over om mensen terug te begeleiden in het eigen lichaam. Daarbij gaat het niet om fijne gevoelens te krijgen of het geluk te vinden, maar wel om jezelf te kunnen dragen met alles wat er is en datgene te omarmen. Intiem en kwetsbaar kunnen zijn, in de eerste plaats met jezelf, dat is voor een ieder telkens weer de uitnodiging, op welk punt in het leven dan ook.