Fijne seks hoort een fijne, bevredigende, ontspannende en veilige ervaring te zijn, zowel voor jezelf als voor je partner. Is dit niet jouw realiteit? Als intimiteitscoach begeleid ik je graag

Als fijne intimiteit niet vanzelfsprekend is

| |

Het pad naar fijne intimiteit en vervullende seks is soms bezaaid met obstakels. Als relatietherapeut en intimiteitscoach zie ik bijna dagelijks clienten die vastlopen in bed. Vaak lopen mensen tegen problemen aan zoals onzekerheid, prestatieangst en een verlangen om het vooral ‘goed te willen doen voor de ander’. Hierbij verliezen ze vaak hun eigen verlangens en behoeften uit het oog. En ja, dan wordt echt genieten in het moment wel erg lastig. Echt verbinden met het lichaam is dan een uitdaging. En vaak draaien we dan ons ‘programma’ af en doen we hetgeen we altijd al gedaan hebben. Want we niet weten hoe we het anders moeten doen.

Bij mannen zie ik vaak dat dit leidt tot bijvoorbeeld erectieproblemen, moeite met kunnen ontvangen, of gevoelens van schaamte en onzekerheid. Ik spreek regelmatig mannen die het idee hebben dat ze pas van seks mogen genieten als hun partner tevreden is. Dit is dan vaak gebaseerd op overtuigingen uit hun opvoeding, de samenleving, of de pornocultuur. Deze ideeën komen bijna nooit overeen met de werkelijkheid. En deze ideeën leiden deze vooral tot frustratie, niet alleen bij henzelf maar ook bij hun partner.

In mijn praktijk zie ik regelmatig dat het voor vrouwen uitdagend is om hun intieme grenzen te bewaken, en om aan te geven wat ze wel en niet fijn vinden. Soms hebben lichamelijke en hormonale veranderingen – zoals de menopauze – een grote impact op hun seksualiteit en het vermogen om zich open te stellen voor fijne intimiteit. Ook maatschappelijke normen en misleidende overtuigingen over hoe je als vrouw in de slaapkamer zou moeten ‘zijn’, zitten in de weg.

Als intimiteitscoach is het mijn missie om mannen en vrouwen in de eerste plaats met zichzelf en hun eigen lichaam te verbinden. Pas daarna kan je je met een ander verbinden. Dit proces begint altijd met het creëren van een veilige setting en vertrouwen om op zelf-onderzoek te gaan. We verkennen de eigen behoeften, verlangens, angsten en overtuigingen, en ik reik je tools aan hoe je deze te begrijpen en te omarmen. Ook help ik je om vastzittende overtuigingen en patronen te doorzien.

Hoe kwetsbaar en eerlijk kan je naar jezelf zijn?

(Her)ken je je eigen grenzen en wensen? En kan je die ook naar anderen uiten? Hoe meer je in staat bent om jezelf liefdevol en zonder oordeel te zien, hoe makkelijker het wordt om ook diezelfde verbinding en intimiteit met een ander aan te gaan. En dat is cruciaal als je verlangt naar fijne intimiteit en een vervullend seksleven

Het vermogen om jezelf te voelen, zowel fysiek als emotioneel, is van cruciaal belang voor een goede afstemming met een ander tijdens seks. Alleen als je op elkaar afgestemd bent, is het mogelijk om een diep bevredigende in intieme seksuele ervaring met elkaar te delen. Of je in het moment jezelf goed kan voelen is afhankelijk van meerdere factoren. Enkele voorbeelden: ben je ontspannen en voel je je op je gemak? Is er vertrouwen tussen jou en je (bed)partner. Gaat het allemaal niet te snel? Durf je je kwetsbare kant te laten zien?

Fijne seks hoort een fijne, bevredigende, ontspannende en veilige ervaring te zijn, zowel voor jezelf als voor je partner. Is dit niet jouw realiteit? Als intimiteitscoach begeleid ik je graag in jouw persoonlijke ontdekkingstocht naar wat jouw seksuele verlangens en behoeften zijn. We onderzoeken ook de blokkades die je tegenhouden, en ik reik je technieken en tools aan om beter met deze uitdagingen om te gaan.

Ben je benieuwd of en hoe ik jou zou kunnen helpen? Neem dan contact op.

Vergelijkbare berichten