Hoe lees je je man in de slaapkamer?

|

“Hoe lees je je man in de slaapkamer?”

Wellicht een beetje een gekke vraag. Dat vind ik ook. Ik heb het een vrouw ook nog nooit horen zeggen. Mannen daarentegen zeggen dit wel. Die hebben het over hoe ze hun vrouw in de slaapkamer wel – maar eigenlijk vaker: niet – kunnen lezen.

Als een man dit tegen me zegt, gaan er bij mij altijd alarmbelletjes af. Het klinkt altijd zo doenerig en oplossingsgericht, stappenplannerig.

‘Als jij dit doet, dan doe ik dat. Om zo uiteindelijk te komen tot ‘mijn’ doel.’

Een tijd geleden zei een cliënt tegen me: “Ik zou mijn vrouw graag willen kunnen lezen als een boek.” Dat heb ik ook nog nooit over de lippen van een vrouw horen komen: “Ik wou dat mijn man me kon lezen als een boek.”

Vrouwen willen niet gelezen worden. Ze willen gevoeld worden.

En dat is ook meteen waar het schuurt: veel mannen vinden voelen eng. Of vinden zelfs het begrip ‘voelen’ te abstract, te ongrijpbaar. Ja, zelfs te spiritueel. “Lezen” is een stuk makkelijker, dat komt niet zo dichtbij. Een vrouw in de slaapkamer lezen, interpreteren, begrijpen en categoriseren. Dat is waar veel mannen op “aan” gaan. Vrouwen echt helemaal niet.

“Het ene moment wil ze dat ik haar tegen de muur vastpin en heel dominant ben. Maar als ik dat dan een keer doe, is het weer te heftig en wil ze liever dat ik wat meer afwachtend ben”, zei een man onlangs tegen me. En daarna, vertwijfeld: “Wat is het nou?” Het is in ieder geval niet zwart-wit.

Als je alles wat je vrouw in het moment tegen je zegt als een vaststaand gegeven interpreteert, sla je slechts soms de plank raak. En als je je vrouw ‘leest’ in de slaapkamer, loop je in de meeste gevallen achter de feiten aan. Ons taalgebruik verraadt veel meer dan ons lief is.

Voelen hoeft niet eng te zijn. En voelen kan je leren. Het is niet spiritueel, het is sensueel. Het is lijfelijk. En een man die weet hoe hij zijn voelsprieten kan gebruiken is echt rete-aantrekkelijk.

Ben je een man, en wil je leren hoe je in de slaapkamer in flow en afgestemd kan zijn met een vrouw, dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Als intimiteitscoach én voorheen tantrisch gigolo weet ik precies hoe ik je in dit proces kan begeleiden.

Vergelijkbare berichten