open relatie, ethische non-monogamie (ENM), intimiteitscoach, relatietherapeut

Open relatie: een continue proces

| |

Yves en Daphne hebben een open relatie. In een vorige aflevering van de podcast gingen ze in op de vraag of de relatie openen (in nieuw jargon ook wel ethisch non-monogamie (ENM) genoemd) wel zo’n goed idee is, of voor wie ook zeker niet. (Luister hier naar aflevering #3).

Inmiddels zijn ze zelf in een proces terecht gekomen waarin het open relateren flink onder de loep genomen wordt. Daphne ervaart oude pijnen die omhoog komen na een voorval binnen de familie. Ze is geraakt in een stuk verlatingsangst en niet goed genoeg zijn.

Haar angsten uiten zich in paniek en intens verdriet. Echter, er ligt geen verwijt en ze twijfelt niet aan de verbinding met Yves. De afgelopen maanden zijn de twee diep in proces gedoken van heling en contact, waarbij ook nu weer niets onbesproken blijft.

In deze aflevering delen ze over hun proces. Waar staan ze nu en waar gaat het heen? Hierbij bespreken zowel Daphne als Yves ook wat ze in hun eigen praktijk tegenkomen als (relatie)therapeuten en Yves als intimiteitscoach.

Dat open relateren veel oproept, is een ding wat zeker is. Dat het veel groei kan brengen, is ook een ding wat zeker is. Dat communiceren en eerlijk zijn essentieel zijn voor het behoud van je relatie, is een feit. Maar waar je dan over communiceert, welke afspraken je maakt en hoe je samen door de modder worstelt, dat hoor je in deze aflevering!

Mocht je op een veilige en liefdevolle manier samen met je partner willen onderzoeken of een open relatie iets voor jullie is? Als relatietherapeut en intimiteitscoach begeleidt Yves je graag in dit soms mooie, maar ook zeker uitdagende proces. Ook als je al in een open relatie zit, of je eerste stappen hierin gezet hebt, en behoefte hebt aan meer ondersteuning, ben je bij Yves van harte welkom. Neem contact op.

Vergelijkbare berichten