Wanneer seks een herhaling van zetten wordt

|

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat ik écht niet tevreden was met mijn seksleven. Op het eerste gezicht was alles wel in orde. Regelmatig een vrijpartij, geen klachten, een fijne relatie verder, maar toch….ik voelde me totaal niet vervuld. Seks was verworden tot een herhaling van zetten, een manier om snel wat stress los te laten, en ah einde van de (kortdurende) rit voelde ik me leeg, gefrustreerd en vooral ook onvervuld.

Ik wist niet wat ik wilde, dat zou nog eventjes duren voordat ik daar achter kwam, maar wel dat ik dit níet wilde. De seks die ik had wilde ik niet. En ik begreep niet hoe iets dat zo belangrijk in een mensenleven is, toch zeker ook de meest belangrijke sociale vorm van interactie die we tot onze beschikking hebben, zo oppervlakkig, ongeïnspireerd, ja zelfs eenzaam kon voelen.

Dat moest toch wel beter kunnen?

Godzijdank. Yes. Dat kon. Veeeeel beter! En fijner, leuker, meer verbonden, en vooral ook: veelzijdiger. Een van de dingen die me altijd weer blijft verwonderen in de wereld van de – laat ik het maar gewoon zeggen zoals ik het zie – knettergoede seks, zijn de ongelofelijke manieren waarop je als mens genot kan ervaren. Heb je wel eens ‘seks’ gehad door alleen maar elkaars vingers te strelen? Of je partners tong te masseren? Of door erotische woorden en zinnetjes in elkaars oren te fluisteren? Een rollenspel te doen? Verbonden ademhalen? Door elkaar juist níet te mogen aanraken? De manieren waarop je seks kan hebben zijn werkelijk eindeloos. En zoals je misschien ook wel uit deze voorbeelden kan afleiden: mijn definitie over wat seks betekent is in de loop der jaren steeds breder en meer inclusive geworden 😄

Op 9 november start ik weer met de 3 maanden cursus “Ultimate Lovers: een Intieme reis voor koppels”. Tijdens deze reis begeleid ik elk koppel – beiden unieke seksuele wezens met hun eigen verlangens, behoeften en gezamenlijke dynamiek – op hun ontdekkingstocht naar hoe bijzonder hun seksleven écht kan zijn. Ongeacht hoe lang je al samen bent: je kan een seksleven hebben én houden dat vervullend, verfrissend, ontspannend en super opwindend is.

Te gek toch?

Wil je meer weten over de cursus, klik dan hier.

Vergelijkbare berichten