Waarom vrouwen hun mannen naar mijn workshop sturen

|

Waarom zijn het toch altijd de vrouwen die hun mannen naar mijn mannen workshop sturen? Terwijl de workshop toch echt gaat over hoe je als man een goede minnaar kan zijn.

In mijn praktijk merk ik dat veel mannen onzeker zijn over hun bedprestaties. Ze voelen prestatiedruk, weten vaak niet goed wat ze precies willen, en vinden het lastig om tijdens het intieme spel goed in te voelen en af te stemmen met hun lief. Ook deze mannen vinden vaak pas hun weg naar mij nadat hun vrouw ze op het juiste spoor gezet heeft.

Elke man wil wel een goede minnaar zijn. Het is dus niet zo dat mannen het niet belangrijk genoeg vinden. Maar om als man aan jezelf toe te geven dat je het spannend vindt, of misschien wat onzeker bent, of dat je het gewoon belangrijk vindt om te léren hoe je beter in bed kan zijn: misschien gaat dat net een stapje te ver.

Zou dat het zijn?

Ik word regelmatig benaderd door mannen die me vragen:

“Heb je nog tips voor me?”

“Tips voor wat?”

“Tips om mijn vriendin het beste or.asme ooit te bezorgen!”

En tussen de regeltjes hoor ik dan vaak: “Om ervoor te zorgen dat ze mij de meest fantastische minnaar ooit vindt.”

Tsja.

Hier gaat dan in de basis al iets mis. Zou het zijn dat vrouwen dit gewoon beter doorhebben? Dat juist dit streven om “het” perfect te kunnen nu juist een fijne en afgestemde vrijpartij in de weg staat? In mijn praktijk, werkend met mannen én vrouwen, bekruipt me vaak het gevoel dat de vrouwen steeds beter doorkrijgen dat intimiteit in de slaapkamer béter kan. Fijner kan. Veelzijdiger en dieper kan. Met meer plezier, ontspanning én opwinding kan. En dat kan niet alleen, dat mag. In sommige gevallen is het zelf echt de allerhoogste tijd!

De mannen lijken dit vaak nog niet helemaal te beseffen. Zijn wellicht meer tevreden met de status quo in de slaapkamer. Vinden verandering – of het avontuur op zoek naar verandering – te spannend. Hun ego net iets te breekbaar.

Zou dat het wellicht zijn? Waarom de mannen door hun vrouw getipt moeten worden voor mijn workshop? Waarom ze er zelf niet mee komen?

Afgelopen jaar vertelde een jongeman mij dat hij mij te bedreigend vond om mijn workshop te volgen. Ik was te knap. Te zelfverzekerd als ik over seks sprak. Mijn verleden als tantrisch gigolo te eng. Daarom voelde ik voor hem niet veilig. Niet te vertrouwen.

“Hoezo gaat deze gast mij vertellen hoe ik s.ks moet hebben met mijn vrouw?”

Is dat wellicht de reden dat maar weinig mannen zich uit zichzelf aanmelden?

Dus bij dezen een boodschap aan alle mannen die dit lezen:

(ook de mannen die deze blog door hun vrouw onder hun neus geschoven krijgen):

Ik ben niet eng. Vrouwen zijn ook niet eng.

Seks kan echt veel fijner. Dit kan je leren.

En hoe raar het ook moge klinken:

De basis die je nodig hebt om een geweldige minnaar te worden heeft niets met seks te maken.

Als je hier meer over wil leren, dan nodig ik je uit om eens een keertje mee te doen aan mijn dagworkshop “de man in bed”.

Gun jezelf deze dag, en schrijf je in. Je lief zal er ook blij mee zijn.

Vergelijkbare berichten