Even de seks fixen

“Ik hoorde dat jij wel bijzonder werk hebt, toch?”, vraagt mijn fysiotherapeut. Ik lig bij hem op de bank, terwijl hij naalden in mijn schouder steekt.

“Ik ben sekscoach, of intimiteitscoach”, antwoord ik. “Maar soms voel ik me vooral relatietherapeut.”

“Aaah. Maar dat is vooral iets voor vrouwen, toch?”

“Als ik met koppels werk, is de vrouw vaak de trekker van de kar, ja. En voor veel mannen ligt dit onderwerp gevoelig. Bedoel je dat?”

Hij knikt. “En wat is nu de meest voorkomende vraag waar mannen mee aankloppen?”

En die vraag is dus heel lastig te beantwoorden. 

De meeste mannen die bij me komen weten eigenlijk niet goed wat hun hulpvraag is. Natuurlijk, er wringt wat hier, er zit wat onzekerheid en ontevredenheid daar, men is op zoek naar bevestiging en waardering van de andere partij – “want wie wil er nu niet een topneuker zijn?”, zei een cliënt onlangs. Maar waar die angel dan precies zit, tsja….

Nu is het mijn taak als coach en therapeut om mijn cliënten te helpen om uit te vogelen wat hun diepe(re) verlangens in de basis zijn. Platgeslagen komt het vaak op ongeveer het volgende neer: ze willen helemaal ontspannen kunnen genieten. En dat klinkt niet zo sexy als de lokkreten die je online leest, zeker niet in de tantrawereld. 

Full body orgsms en the divine masculine meets the divine feminine – yes daar teken ik voor. Maarrrehh hoe dan?

Zullen we eerst eens beginnen met wat zelf-onderzoek, leren communiceren en lichaamsbewustzijn? Gaan we daarna eens kijken hoe je je kan verbinden met een ander en dan komt die ‘supersterke polariteit’ en ‘waanzinnige seks’ daarna wel. 

Zodra ik mannen in de ogen kan aankijken, en dit uitleg, dan begrijpen ze dit prima. Dat is het mooie aan mijn werk. Maar dan hebben ze al de stap gewaagd naar mij toe. En dat is een hele grote stap, blijkt telkens weer.

Zoals mijn fysio het mooi verwoordde: “Ik denk dat de meeste mannen gewoon duidelijke tools willen hebben, zodat ze het probleem snel kunnen fixen.”

Jammer. Dat gaat niet.

En dit is de spagaat waar ik vaak in zit.

Hoe vertel ik de mannen wat ze willen horen, en leer ik ze wat ze moeten weten?

Dus geef ik tijdens sessies en trainingen altijd ‘duidelijke tools’ – zodat de ‘fixer’ blij is dat er meteen successen geboekt kunnen worden. En tussen de regels door ben ik de werkelijke boodschap – datgene wat echt het verschil gaat maken – aan het inmasseren.

Eerst naar binnen, dan pas naar buiten. 

Petje af voor de mannen die het aangaan. 

En: waren jullie maar met meer! 

Het is echt hoog tijd, en de vrouwen worden ongeduldig.

Vergelijkbare berichten