relatieproblemen, lichaamsbewustzijn

Relatieproblemen? De intimiteitscoach helpt

| |

Intimiteit begint met een diepgaande verbinding met jezelf. Daarbij is het van cruciaal belang om je eigen wensen en grenzen te leren herkennen en omarmen. Maar dat is slechts het begin. Want kan je je gevoelens, je verlangens en behoeften ook delen met je partner? En hoe blijf je in verbinding met elkaar, ook als er triggers of sterke emoties opkomen?

Zeker als het op het intieme vlak niet lekker loopt tussen jullie, is liefdevol (leren) communiceren heel belangrijk. Dit is waar ik als intimiteitscoach jullie in kan begeleiden. Ik help jullie met het herkennen van onderliggende dynamieken en patronen. En waar nodig help ik jullie met het aanleren van nieuwe, gezonde en functionele manieren om te communiceren en verbinden met elkaar.

De Kracht van Communicatie

Een van de belangrijkste aspecten van het werken aan relatieproblemen is liefdevolle en effectieve communicatie. Vaak raken stellen in een patroon van vermijding of conflict, waarbij men uit verbinding gaat, en communicatie heel lastig is. Uit angst voor veroordeling, afwijzing of de angst om de ander pijn te doen, verzwijgen partners voor elkaar wat er werkelijk speelt. Daardoor delen zij niet meer met elkaar waar ze mee zitten of waar ze naar verlangen. Of een van beide partners probeert een pijnlijke situatie of onprettige gevoelens ‘goed te praten’ of te verdringen. Of ‘het Gesprek’ wordt telkens weer uitgesteld, omdat het even niet past.

Als intimiteitscoach help ik jullie om dit patroon te doorbreken en constructievere communicatiemethoden te ontwikkelen. Jullie leren om te luisteren zonder oordeel en begrip te tonen voor elkaars perspectieven. Daarnaast help ik jullie om jullie lichaamsbewustzijn te vergroten ook als er triggers opkomen. Daarmee wordt het makkelijker om compassie voor elkaar en elkaars verschillen te voelen.

Loslaten van patronen en overtuigingen

We onderzoeken ook de vastzittende patronen en beperkende overtuigingen die jullie relatie in de weg kunnen staan. Deze overtuigingen, die vaak onbewust zijn, kunnen jullie vermogen om dichter tot elkaar te komen belemmeren. Als intimiteitscoach help ik jullie om deze patronen te herkennen en los te laten, zodat jullie ruimte kunnen creëren voor groei en positieve verandering.

Het is nooit te laat om te werken aan een betere, vervullende relatie. Of jullie nu worstelen met een verschil in zin in seks, gebrek aan seksueel verlangen, communicatie-uitdagingen of andere relatieproblemen, ik begeleid jullie graag in het proces. In een veilige en ondersteunende omgeving leer je hoe je open en eerlijk kunt communiceren over je verlangens en behoeften, zonder angst voor veroordeling of afwijzing.

Meer dan alleen maar praat-therapie

Mijn aanpak gaat verder dan alleen maar praten. Natuurlijk is het belangrijk om te leren hoe je op een gezonde en liefdevolle manier met elkaar kan communiceren, en dat doe je door te praten. Je wordt je meer bewust van jullie unieke dynamieken en patronen doordat we hierover praten. Maar door praten alléén verandert er meestal niet zoveel.

Het is mijn ervaring én overtuiging dat je het lichaam in moet om échte verandering te verankeren. Het gaat er niet alleen om dat jullie begrijpen wat er speelt, maar dat je ook voelt wat er in het lichaam gebeurt. Om effectief en liefdevol te kunnen communiceren met elkaar, of dit nu verbaal, sensueel, seksueel, of emotioneel is, heb je een goed lichaamsbewustzijn nodig. Oftewel voelsprieten in je eigen lichaam, en een hoofd dat deze signalen goed kan oppikken.

Tijdens mijn sessies gaan we ook hiermee aan de slag. Met behulp van oefeningen help ik je in het moment meer lichaamsbewust te worden. Want om goed met je partner af te stemmen, zowel binnen als buiten de slaapkamer, zal je lichaam áán moeten staan. Je kan een ander nooit beter voelen dan dat je jezelf voelt.

Iedereen verdient het om te mogen genieten van fijne intimiteit. Zoek jij hulp bij het herstellen, verbeteren of verdiepen van je intieme relatie – met jezelf of je met je partner – neem dan contact op.

Vergelijkbare berichten